Despre iertare

Posted by: Ana in Crestinism Add comments
............................................................................................................................................................................................................................ Meditatia Isihasta este perla stralucitoare a spiritualității occidentale. Permite pentru oricine o practica obținerea unui miracol: a fi spiritual în mijlocul vietii, a avea pace in suflet indiferent de cat de agitata si dificila ar putea fi viata. SUNTEM IN LUME, DAR NU SUNTEM AI LUMII Aici link-ul pentru INITIERE TEORETICA IN MEDITATIA ISIHASTA ................................................................................................................................................................

Într-o zi, profesorul ne-a cerut să aducem la şcoală nişte cartofi cruzi şi o pungă de plastic. Ne-a spus să punem în punga de plastic câte un cartof pentru fiecare persoană faţă de care avem resentimente şi să-i scriem numele. Ne-a cerut ca timp de o săptămână să cărăm sacoşa cu cartofi în rucsac peste tot unde mergem. Unii dintre cartofi erau cu adevărat grei! Fireşte, cartofii au început să se strice cu timpul.

Efortul de a căra sacoşa asta tot timpul mi-a demonstrat clar cât de mare era greutatea pe care o purtam zi de zi în viaţa mea şi în inimă din cauza ranchiunei şi resentimentelor. Deoarece eram mereu atent să nu uit sacoşa, mi-am dat seama că neglijam lucruri care erau mai importante pentru mine.

Exerciţiul acesta m-a făcut să mă gândesc la preţul pe care îl plăteam pentru că nu puteam să iert ceva care deja se întâmplase şi pe care nu-l mai puteam schimba.

Morala: De multe ori credem că iertarea este un cadou pentru celălalt, fără să ne dăm seama că noi suntem primii care beneficiem de pe urma iertării.

Toţi purtăm cartofi care putrezesc în “rucsacul” nostru sentimental.
Neputinţa de a ierta este ca un venin pe care îl luăm zilnic, picătură cu picătură şi care sfârşeşte prin a ne otrăvi.
Iertarea ne eliberează de greutăţi care ne amărăsc sufletul şi ne îmbolnăvesc trupul.
Să ierţi nu înseamnă să fii de acord cu ce s-a întâmplat sau să aprobi acel lucru.
A ierta nu înseamnă să încetezi să acorzi importanţă celor întâmplate, nici să dai dreptate celui care te-a rănit.
Înseamnă pur şi simplu să laşi deoparte acele gânduri negative care îţi produc durere şi supărare.

“Iertarea este calitatea celor curajoşi. Doar cel care este suficient de puternic pentru a ierta o ofensă ştie să iubească”.
Hotărăşte-te chiar azi să ierţi!

........................................................................................................................................................................ VA SUGERĂM SĂ VĂ INSCRIETI IN LISTA DE NEWSLETTER pentru a putea avea o legatura directa in cazul unor comunicari importante sau articole speciale semnificative. Pentru aceasta este suficient sa trimiteti un mail cu mentiunea „Pentru newsletter” la adresa : isihasm777@gmail.com. ................................................................................................................................................................

One Response to “Despre iertare”

 1. cercel marilena Says:

  M-am hotarat sa scriu Rugaciunea de iertare ( a lui Dragos )
  Doamne, iarta-mi te rog toate greselile cele cu voie si cele fara voie, cele cu stiinta si cele cu neascultare.
  Imi cer iertare pentru ca Ti-am gresit Tie in viata asta sau in alte vieti.
  Imi cer iertare de la toate puterile ceresti, pentru tot ce am gresit in viata asta sau in alte vieti.
  Imi cer iertare de la toti oamenii pentru tot ce le-am gresit lor in viata asta sau alta data si il rog pe Dumnezeu sa ma ajute sa fiu iertat de cel care nu poate sau nu vrea sa ma ierte.
  Ii iert pe toti care mi-au gresit in viata asta sau alta data.
  Il rog pe Bunul Dumnezeu sa ma ajute sa-i iert pe cei pe care nu ii pot ierta.
  Te rog , Doamne ajuta-ma sa ma iert si pe mine insumi atat cat crezi ca merit.
  Imi cer iertare pentru intreaga mea familie si pentru neamul meu.
  Imi cer iertare de la viata, vietuitoare, plante si animale.
  Imi cer iertare de la spiritele pamantului, apei, aerului, focului, lemnului, metalelor si ale ghetii.
  Imi cer iertare de la Iubire, Suflet, Spirit, Constiinta, Vointa, Gandire, Memorie, Credinta.
  Imi cer iertare de la sex si bani.
  Imi cer iertare de la Lumina si Intuneric.
  Imi cer iertare de la Pamantul care mi-a ingaduit sa ma nasc.
  Il rog pe Dumnezeu sa ma ajute sa ma iert si sa ma iubesc pe mine insumi, atat cat imi este ingaduit si imi cer iertare de la intreg Universul.

  AMIN!