............................................................................................................................................................................................................................ Meditatia Isihasta este perla stralucitoare a spiritualității occidentale. Permite pentru oricine o practica obținerea unui miracol: a fi spiritual în mijlocul vietii, a avea pace in suflet indiferent de cat de agitata si dificila ar putea fi viata. SUNTEM IN LUME, DAR NU SUNTEM AI LUMII Aici link-ul pentru INITIERE TEORETICA IN MEDITATIA ISIHASTA ................................................................................................................................................................

Intre Brasov si Fagaras, la numai 3 km de satul Sinca Veche se afla Asezamantul Sinca Veche. Acest complex monahal face parte din lista celor mai vechi monumente feudale romanesti. Bisericile rupestre de la Sinca Veche au diverse denumiri cum ar fi: tempul impinirii rugaciunilor, templul ursitelor, manastirea rupestra, grota sau pestera manastire. Aceste biserici rupestre sunt mentionate in documente din secolul XIII-lea ca si “ Manastri ortodoxe simple si saracacioase “conform descoperirilor lui Stefan Metes, unul dintre cei mai asidui cercetatori ai vietii religioase din Transilvania .

Mai sus de bisericile rupestre, sapate in piatra se gaseste Schitul Sfantului Nectarie. Schitul este numit astfel, deoarece adaposteste moastele sfantului Nectarie. Infiintarea schitului de la Shinca Veche, din zona Bisericilor rupestre, cu hramul “Nasterea Maicii Domnului”, a fost aprobata de catre Mitropolia Ardealului in luna aprileie 2006.

Mai jos va invitam sa efectuati un tur virtual in acest asezamant monahal deosebit, si sa va bucurati de frumusetea tulburatoare a naturii, care adaposteste aceste locuri pline de sfintenie.
http://www.sincaveche.ro/tur

........................................................................................................................................................................ VA SUGERĂM SĂ VĂ INSCRIETI IN LISTA DE NEWSLETTER pentru a putea avea o legatura directa in cazul unor comunicari importante sau articole speciale semnificative. Pentru aceasta este suficient sa trimiteti un mail cu mentiunea „Pentru newsletter” la adresa : isihasm777@gmail.com. ................................................................................................................................................................

Comments are closed.