............................................................................................................................................................................................................................ Meditatia Isihasta este perla stralucitoare a spiritualității occidentale. Permite pentru oricine o practica obținerea unui miracol: a fi spiritual în mijlocul vietii, a avea pace in suflet indiferent de cat de agitata si dificila ar putea fi viata. SUNTEM IN LUME, DAR NU SUNTEM AI LUMII Aici link-ul pentru INITIERE TEORETICA IN MEDITATIA ISIHASTA ................................................................................................................................................................

Intr-o zi, o femeie mai in varsta isi facea treburile in casa. Deodata auzi un glas care ii spuse :

– Eu sunt Dumnezeu! Ai grija si pregateste-te, deoarece eu voi veni la tine ziua urmatoare.

Femeia asculta si incepu sa faca pregatirile. A facut curat in casa, a spalat, a sters praful; apoi a gatit cele mai bune bucate, a asezat masa a facut tot ce putea sa faca pentru un musafir, mai ales ca era unul asa de important. Iar apoi a inceput sa astepte.

Dupa cateva ore de asteptare si nerabdare, suna la usa cineva. Deschise repede, dar spre dezamagirea ei era vecina. O persoana mai saraca cu 3 copii care ii cerea niste sare cu imprumut. Deranjata de prezenta ei, ii spuse:

– Pleaca! Nu ma deranja, astept pe cineva foarte important acum. Nu am timp!

Vecina pleca intristata. Peste inca o ora, la usa veni altcineva. Era un vanzator ambulant, care incerca sa scoata si el un ban. Din nou femeia il goni si pe acesta spunandu-i ca era  ocupata.

Se aseza iar langa masa pusa cu bucate si se intreba: ,,Oare de ce nu mai vine?”

Cineva batea din nou la usa. ,,Sigur e El!” isi spuse  si alerga catre usa. O deschise, si spre surprinderea ei era doar un cersetor.

– Dati-mi si mie o bucata de paine. Sunt sarac, nu am ce manca, si nu mai pot de foame! Dumnezeu sa va dea in loc ce imi dati mie! spuse cersetorul.

– Nu am ce sa iti dau. Toate bucatele acestea nu sunt pentru tine! ii raspunse artagoasa, femeia.

Seara se asternu si nu veni nimeni. Astepta si intr-un final se culca. In vis auzi vocea Domnului:

– Am venit si am batut de 3 ori la usa si nu m-ai primit inauntru! Am cerut de mancare si nu mi-ai dat!

Morala? Dumnezeu nu vine cu aura pe cap si inconjurat de ingeri. Cand ajuti pe cineva, pe El in ajuti. Cand dai unui sarac ceva de mancare, Lui ii dai!

Asadar, ce dati altora, va dati de fapt voua insiva!

 

sursa: internet

........................................................................................................................................................................ VA SUGERĂM SĂ VĂ INSCRIETI IN LISTA DE NEWSLETTER pentru a putea avea o legatura directa in cazul unor comunicari importante sau articole speciale semnificative. Pentru aceasta este suficient sa trimiteti un mail cu mentiunea „Pentru newsletter” la adresa : isihasm777@gmail.com. ................................................................................................................................................................

Comments are closed.