............................................................................................................................................................................................................................ Meditatia Isihasta este perla stralucitoare a spiritualității occidentale. Permite pentru oricine o practica obținerea unui miracol: a fi spiritual în mijlocul vietii, a avea pace in suflet indiferent de cat de agitata si dificila ar putea fi viata. SUNTEM IN LUME, DAR NU SUNTEM AI LUMII Aici link-ul pentru INITIERE TEORETICA IN MEDITATIA ISIHASTA ................................................................................................................................................................

Astăzi, 23 mai  se sărbătoresc Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, cunoscuţi drept cei care au dat libertate creştinismului. În calendarul popular sărbătoarea este numită Constantin Graur sau Constantinul Puilor, fiindcă se crede că în această zi păsările îşi învaţă puii să zboare. Iată care sunt cele mai importante obiceiuri şi traditii din popor.

In această zi a lunii mai, mulţi agricultori nu lucrează, pentru a evita pagubele aduse holdelor de către păsările cerului.

În unele regiuni, este ultima zi în care se mai poate semăna porumbul, ovăzul şi meiul, deoarece se spune că tot ce se va semăna după această zi se va usca.

Podgorenii respectă ziua de Constantin Graur spunând că, dacă vor munci, graurii le vor distruge strugurii.

Ziua de Sfântul Constantin şi Elena este cea în care păstorii hotărăsc cine le va fi baci, unde vor amplasa stânele şi cine le va păzi pe timpul păşunatului.

Femeile, pentru a alunga duhurile rele şi necurate, dau cu tămâie şi stropesc cu agheasmă toată casa, pentru a se apăra de forţele malefice.

Ţăranii din anumite zone ale ţării aprind un foc mare şi stau în jurul lui. În unele locuri, prin fumul de la acest foc trec şi oile, pentru a fi ferite de rele pe timpul cât vor sta la stână.

Se crede că în această zi păsările îşi învaţă puii să zboare. De aceea sărbătoarea se mai numeşte şi Constantinul Puilor.

Astăzi e şi prilej de sărbătoare pentru românii şi româncele care poartă numele de Constantin şi Elena, precum şi derivatele acestora.

 

........................................................................................................................................................................ VA SUGERĂM SĂ VĂ INSCRIETI IN LISTA DE NEWSLETTER pentru a putea avea o legatura directa in cazul unor comunicari importante sau articole speciale semnificative. Pentru aceasta este suficient sa trimiteti un mail cu mentiunea „Pentru newsletter” la adresa : isihasm777@gmail.com. ................................................................................................................................................................

Comments are closed.