............................................................................................................................................................................................................................ Meditatia Isihasta este perla stralucitoare a spiritualității occidentale. Permite pentru oricine o practica obținerea unui miracol: a fi spiritual în mijlocul vietii, a avea pace in suflet indiferent de cat de agitata si dificila ar putea fi viata. SUNTEM IN LUME, DAR NU SUNTEM AI LUMII Aici link-ul pentru INITIERE TEORETICA IN MEDITATIA ISIHASTA ................................................................................................................................................................
spiritual-easterStareţul Tadei:
1. Boala este o avertizare a omului că nu este pe drumul cel bun.

2. Omul trebuie să îşi găsească pacea interioară, trebuie să se liniştească. Dacă se linişteşte fizic şi psihic, iată (aceasta este) mântuirea lui. Când omul este liniştit, sistemul nervos se relaxează şi atunci totul îi este uşor.

3. Omul e legat de lumea întreagă. Viaţa este una singură. Noi suntem legaţi prin energie Dumnezeiască, Unul este izvorul vieţii, Care este pretutindeni şi le ţine pe toate.
4. Omul trebuie să se supună Voii lui Dumnezeu după cum îi este lui rânduit. Să fie mulţumit, să dea slavă lui Dumnezeu pentru toate.

5. Dumnezeu este pretutindeni prezent. Când firea omenească îşi vine în sine şi se linişteşte cu adevărat, o mare energie dumnezeiască poate să fie lucrătoare prin firea omenească. Dumnezeu este viaţa şi energia, şi el dă viata şi energie fiecărui lucru. Noi, neamul omenesc, suntem foarte tare legaţi între noi printr-o energie de nedespărţit. In lumea de astăzi sunt mulţi depresivi, oameni care îşi pierd credinţa. Slava lui Dumnezeu este pretutindeni prezentă şi ajută pe fiecare, pe cel slab şi pe cel tare. Toţi au nevoie de ajutor.

6. Mândria este un mare păcat omenesc; cum o recunoaştem în om? După jignirile pe care ni le aduc ceilalţi şi reacţia noastră la acestea. De fiecare dată când ne simţim ofensaţi, când cineva a spus sau a făcut ceva care nu ne place, indiferent dacă acest om are dreptate sau nu, suntem stăpâniţi de mândrie. Noi, fiecare suntem cei care ne cream armonia şi dizarmonia noastră, şi în cercul familiei, şi în comunitate. Şi la nivel de stat, este la fel. Depinde mult de dispoziţia noastră mentală.
  • Părinte Tadei, putem să avem o legătură sau să intrăm în contact cu cei dragi noua, adormiţi (întru Domnul)?
“”Totdeauna când ne gândim la ei, suntem în legătura cu ei. Cănd ne rugăm pentru sufletele lor, suntem în legătură cu ei. Oamenii cu suflet nobil, liniştit, paşnic, pot adesea să vorbească în visele lor cu sufletele de care le e dor. Tot ceea ce doreşti, obţii. Nu suntem legaţi numai de lumea materială, ci şi duhovniceşte, de lumea spirituală. Mai mult suntem legaţi de lumea spirituală, decât de materie. Atunci când ne dorim cu putere ceva, se pune în lucrare o energie raţională de legătură. Această energie de legatură este mult mai precisă decât legăturile telefonice.”
Părintele Tadei:
“Tot ceea ce am considerat în viaţă că a fost mare rău şi necaz pentru mine, văd abia acum că nu a fost decât o mare binecuvântare care a făcut să se întoarcă totul în bine. Aducerea aminte a unui păcat săvârşit nu înseamnă că păcatul nu a fost iertat. Aceasta aducere aminte este numai o punere în gardă, din vreme în vreme, pentru ca omul să nu se mândrească iarăşi. De fapt omul este cel care nu se iartă pe sine, şi nu Dumnezeu, şi aceasta tot din cauza mândriei. Altminteri, semnul sigur că păcatul a fost iertat este ca el nu se mai repeta şi că omul este cu sufletul liniştit.
Chiar şi necreştinii care au trăit o viaţă cinstită şi evlavioasă (conforma legilor firii) vor fi primiţi de Dumnezeu după moarte.
Chiar dacă vrea sau nu, omul trebuie să se roage pentru duşmani, pentru cei care nu ne iubesc. Nu poţi să fii bun dacă gândurile tale sunt rele. Din tine iradiază neîncetat o energie a raiului. De aceea trebuie sa fim paşnici, liniştiţi, plini de dragoste şi de bunătate.Toate religiile spun acelaşi Adevăr, dar sub forme diferite.”
........................................................................................................................................................................ VA SUGERĂM SĂ VĂ INSCRIETI IN LISTA DE NEWSLETTER pentru a putea avea o legatura directa in cazul unor comunicari importante sau articole speciale semnificative. Pentru aceasta este suficient sa trimiteti un mail cu mentiunea „Pentru newsletter” la adresa : isihasm777@gmail.com. ................................................................................................................................................................

Comments are closed.